STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: 2010 İmpreza 1.5 FWD Hatchback Hakkında Bilgi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Merhaba arkadaşlar 
Herkese selamlar 

2010 1.5 fwd hatchback almayı düşünüyorum. Fakat hep awd versiyonla alakalı bilgiler var. Araç hakkında bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Hoşgeldiniz.

Fwd önden çekiş gelen İmpreza modellerinin diğer awd modelleri ile arasındaki tek fark çekiş sistemidir. Bunun dışında ki herşey awd versiyon ile aynıdır. Fwd ile awd çekiş sistemi arasındaki bu farkı da ancak karlı, buzlu, camurlu vb gibi zeminlerde görebilirsiniz. Uygun hızda viraj kabiliyetleri awd sistemi olan modeller kadar olmasada yinede aracın kasa ağırlık dağılımı eşit olduğundan diğer önden çekişli araçlar gibi kayma eylemini hemen göstermez. Yakıt olarak sakin kullanımda ve özellikle ilk kalkışlarda awd sistemine göre bir miktar daha az tüketimi vardır. Diğer LPG montaj, onarım vs gibi ücretleri aynıdır. Tek fark arka difransiyel olmadığından bir miktar yağdan tasarruf edersiniz. Bunun dışında kayda değer bir fark yoktur.
(24-05-2019, Saat: 23:25)nitro37 demiş ki: [ -> ]Hoşgeldiniz.

Fwd önden çekiş gelen İmpreza modellerinin diğer awd modelleri ile arasındaki tek fark çekiş sistemidir. Bunun dışında ki herşey awd versiyon ile aynıdır. Fwd ile awd çekiş sistemi arasındaki bu farkı da ancak karlı, buzlu, camurlu vb gibi zeminlerde görebilirsiniz. Uygun hızda viraj kabiliyetleri awd sistemi olan modeller kadar olmasada yinede aracın kasa ağırlık dağılımı eşit olduğundan diğer önden çekişli araçlar gibi kayma eylemini hemen göstermez. Yakıt olarak sakin kullanımda ve özellikle ilk kalkışlarda awd sistemine göre bir miktar daha az tüketimi vardır. Diğer LPG montaj, onarım vs gibi ücretleri aynıdır. Tek fark arka difransiyel olmadığından bir miktar yağdan tasarruf edersiniz. Bunun dışında kayda değer bir fark yoktur.

Çok teşekkür ederim hoşbulduk. Yani araştırma yaparken awd versiyonu ile ilgili bulduğum kaynak benim için doğru bir kaynak olur mu çekiş sistemi dışında. 
Awd ilgili sanırım çok uzun detaylı bir incelme yazısı görüşmüştüm.
Fwd ile awd arasındaki farkı kullanıcının anlaması kolay değil. Arka frenler kampana jantlar farklı başka da 1.5 awd neyse o da onun aynısı. Fwd olduğu için awd den daha seri yakıt olarak da biraz daha düşük yol tutuş aynı viraj kabiliyeti aynı sadece karda buzda farkı hissedilir onun harici hiçbir fark yok desek yeridir.
(24-05-2019, Saat: 23:53)Cherkess demiş ki: [ -> ]Fwd ile awd arasındaki farkı kullanıcının anlaması kolay değil. Arka frenler kampana jantlar farklı başka da 1.5 awd neyse o da onun aynısı. Fwd olduğu için awd den daha seri yakıt olarak da biraz daha düşük yol tutuş aynı viraj kabiliyeti aynı sadece karda buzda farkı hissedilir onun harici hiçbir fark yok desek yeridir.

Yardımınız için çok teşekkür ederim. 
Arada fark olmadığını öğrendiğim iyi oldu. Bu kaynağı okudum, araç temizse niyetim var. Tekrar teşekkür ederim. 
http://subaruturkiyeforum.com/newreply.p...lyto=27098
(24-05-2019, Saat: 23:53)Cherkess demiş ki: [ -> ]Fwd ile awd arasındaki farkı kullanıcının anlaması kolay değil. Arka frenler kampana jantlar farklı başka da 1.5 awd neyse o da onun aynısı. Fwd olduğu için awd den daha seri yakıt olarak da biraz daha düşük yol tutuş aynı viraj kabiliyeti aynı sadece karda buzda farkı hissedilir onun harici hiçbir fark yok desek yeridir.

Maviyeleli kardeşimizin Allah gönlüne göre Hayırlısıyla versin, Mehmet üstadım, her zaman olduğu gibi konuyu çok güzel bir şekilde izah etmişsin, subaru deyince, insanın aklına ilk olarak awd ve boxer motor geliyor, başka markaların kimisi önden çekişli kimisi arkadan itişli, demek istediğim, her ne kadar subarunun önden çekişli modeli diğer markalardan daha iyi yol tutuşa sahip olsa da, subaru denilince awd olmalı düşüncesi bende sabitleşti. Allah herkese kazasız belasız huzurlu ve keyifli sürüşler nasib etsin.
Hocama katılıyorum ,awd diyorum tabiki tercih sizin Gülücük
Subaru olacaksa awd olacak benim dusuncem. Ki bu forumdaki herkes te ayni dusuncededir.
(25-05-2019, Saat: 00:29)Sakin demiş ki: [ -> ]

Maviyeleli kardeşimizin Allah gönlüne göre Hayırlısıyla versin, Mehmet üstadım, her zaman olduğu gibi konuyu çok güzel bir şekilde izah etmişsin, subaru deyince, insanın aklına ilk olarak awd ve boxer motor geliyor, başka markaların kimisi önden çekişli kimisi arkadan itişli, demek istediğim, her ne kadar subarunun önden çekişli modeli diğer markalardan daha iyi yol tutuşa sahip olsa da, subaru denilince awd olmalı düşüncesi bende sabitleşti. Allah herkese kazasız belasız huzurlu ve keyifli sürüşler nasib etsin.
Eyvallah hocam teşekkür ederim. 
Yedek parça konusunda nasıl sorun olur mu peki 
Meseala ön camı nerden bulabiliriz.

Awd evet daha iyi bir seçenek arkadaşlar haklısınız. Fakat yıl, km fiyat vs denk geldiğinde alınabilir diye düşünüyorum fwd. En önemli ölçütüm, bütçem dahilinde f/p seçimi yapabilmek. Yoksa bu işin sonu yok Gülücük
Gönül isterdi ki subaruyu subaru yapan sti ye binelim Gülücük

Standart bir kullanıcıyım. Rampa da üzmesin yeter. Harici olarak şasisin başarısı dengeli ağırlığı benim için yeterli olur. Yakıt tüketimi de bir diğer tercih nedenim. Yılda 2/3 hafta kar oluyor, geri kalan zamanlar da çok arayacğımı düşünmüyorum.
Bir subaru mutlaka alin. Onemli tavsiye almadan once o araci mutlaka ayni bugun oldugu gibi foruma konu acarak sorun. Cunki iyi bir subaruya denk gelirseniz bundan sonra buraya dikkat bineceginiz tum araclar subaru olur. Baska araclar size guven vermez. Boxer in sesi bir baskadir. Rampada uzer mi 1.5 ancak kiyas yspacak olursak 1.6 mazda 3 den 1 tik uzerinde size performans verir. O aracada bindigim icin soyluyorum. Awd symetrical awd sadece karda is yapmaz. Her zaman yapar yakit olarakta aman aman aralarinda bir farklilik yok. Senede 20 bin km yapsaniz totalde size yakit olarak 200 tl gibi bir extra butce cikartir. Amma velakin ancak guzel trakyamizin virajli yollarinda igne adaya giden guzel agva mizin tekke virajlsrinda guzel sahil.kesimi kastamonu bartin amasra zonguldak yollarinda kisacasi virajlara girmeyi sevdirecek her yolda ayni metro trenlerinin viraja (kurp) (eski makinist olmamizdan mutevellit Gülücük )girerken ray uzerinde oldugu gibi bir hazzi surekli yasamak awd almaniza buyuk bir neden acikcasi.

On cam konusuna gelince on cam her camcida vardir ancak rezistansli silecek isiticili bir on cam serviste vardir. Mininkasko yapsrsaniz on caminizi tas vs durumunda servisten degistirebilirsiniz diye dusunuyorum.

Yedek parca sikintiniz hic olmaz muadil.yada orjinal bulunur yine buraya not duselim ilkkez subaruya binecek biri oldugunuzu dusunerek aracin herseyini ilkkez yaptiracaginiz bakimdaki nuanslari yaglari filtreleri gaz sistemini hosunuzs gitmeyen bir sesi solugu herseyi sorabilirsiniz. Iyi bir subaru bakimlari dogru yapilmis dogru parcalar dogru yaglar kullanilmis bir subaru sizi uzmez. Dogru zamanda yapilan dogru bakimlarla araciniza 90 bin km diyelim sadece yag ve filtreler degisserek ( asinan parcalar haric fren balatasi disk baski balata vb gibi) problemsiz binersiniz ancak ana konu dogru bakilmis dogru eller degmis bir subaru almanizdir. Istanbul da iseniz yardimci olmaya calisirim. Tekrar not duselim alacaginiz araci ilan numrasi vs kullanarak arac bana yakin ise yardimci olmaya bazi sorular sormaya bazi eksikleri veya eksik olabilecek seyleri sorarak pazarlik konusunda bile yardimci olabiliriz. Kendimiz ulasamiyorsak sizi dogru bir ustaya yonlendirerek aracin eksiklerini yapilmasi gerekipte yapilmamis olan seyleri araci almadan once bilmeniz sizin icin rahatlik olacaktir.
Sayfa: 1 2