STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Subaru Legacy 2004 Özellikleri ve Uygulamalarım
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2 3
Selamlar arkadaşlar malumunuz yeni aracımı dün aldım kısaca özelliklerinden ve teşhislerden bahsedeyim.

Arac 2004 model soch motor 140 bg
Kmsi 230 binde ,lpg 190 binde subaru park ismail usta tarafından subablara bakılarak takılmış.(Atiker Gold)
Tavan da boya yok geriye kalan kısımlarda boya mevcut,değişen yok.
Eski sahibi ile görüştügümde yagı bu yazı cıkarır demişti baktıgımda yag kararmıştı,antifiriz seviyesini ölçtüm -5 di ve benim için yeterli degildi ,akü yeniydi.Bugün boş olmam sebebiyle içinide temizlemek istedim içi harpden cıkmıs gıbıydı paspasları makıneye attıgımda camur olmustu su resmen.

Gelelım resımlerle anlatmaya ,ilk önce aracı kanala aldım altında yag kacakları var mı yok difrensiyelde terleme dısında kacak yoktu ,körükler yeniydi kendiside söylemişti,amortisörler yeniydi, sanzıman yagı ve fıltresı degişti demıstı 216 bınde, ama yag ısınana kadar cok hafif gecişleri hıssettım.

[Resim: bVNR8Z.jpg]

Şanzıman ve difrensıyelde cok hafif terleme mevcut ,gerisi olması gerektiği gibi yanı normal seviyede diyebilirim.

[Resim: XMOpW3.jpg]

[Resim: qd7nqd.jpg]

amortisorler ve baglantılar salıncaklar yeni degişmiş.

[Resim: MVq4Y1.jpg]

[Resim: QLbGXy.jpg]

Sıra temizlikde ,internetten sipariş ettigim cok amaçlı temizleyiciyi kapılardan ıtıbaren sıkıp temızlemeye basladım 4 kapıdan cıkan kir...

[Resim: v6M7oA.jpg]

[Resim: Ll90o0.jpg]

Daha sonra bagajı bosaltıp stepneyı de bır guzel yıkayıp ,koltukları söküp süpürmeye basladım.

[Resim: GmLXEb.jpg]

[Resim: y6b9mn.jpg]

Daha sonra marketten aldıgım kalıp sabunla koltukları ve taban halısını kopurtup ,duruladım.Sigaradan nefret ettigim için eski sahibi sigara içiyordu sanırım,küllük vs onlarıda sıcak sudan gecırdım.Mis gibi sabun koktu Gülücük

[Resim: RrdRJn.jpg]
[Resim: pbrVRn.jpg]
[Resim: WqJRVQ.jpg]
En son dıs yıkama yapıp şimdilik bitirdim.Tavana bir gün ayırmam gerecekecek diyerekden bıraktım.
[Resim: 36yJDp.jpg]
[Resim: RrdRYn.jpg]

Sıradaki işlemlerim bazı yerlerın boyası atmış iç aksamda söküp plastidip yapmayı düşünüyorum.Farlarada pasta atıp pleksilerin sasrmaları almam gerek.
Yeni degiştigini söyledıgi, fakat aldıgım her aracta sıfırdan kendım yapılması gerekenlerı yapıyorum.
En önemlisi kafamın rahat etmesi için yaptıgım liste.
Yag degişimi ve filtre
Sanzıman ve diferansiyel yagı 
Antifreeze degişimi,
hava ve polen filtreleri.
Balans ayarı
Afr sı yapılmıs dendi ama lpg filtresinide degıstırıp,degerlere tekrar bakacagım.
Diskler yeni fakat arka balataların degişmesi gerek.
Trigerede baktıracagım,umarım buna uzun süre binerim Gülücük
Uygulamaları yaptıkca paylasacagım.Şimdiden hayırlı ramazanlar.
Saim eline sağlık Araba kendine gelmis resmen. Sen onu her şeyi ile pırıl pırıl yaparsın . Ankara'ya geldiğinde de geri kalanı burda hallederiz.
Eline saglik @Salim bizde degil boyle garaj arac parkedecek yer yok. Bizde kafamizi alip takilalim. Kim nederse desin her aldigin arabanin temizligini yapacaksin aracini tanimak istiyorsan kendin temizleyeceksin eksiklikleri goreceksin. Uygulama dogru ramazan da geldi artik zaman gecirmek icin guzel oyuncaklarimiz var Gülücük
Tekrar hayırlı olsun Salim kardeşim, maşallah gıpta ettim arabana gösterdiğin ilgi ve emeğe, Allah emeklerinin karşılığını fazlasıyla versin, hayırlı ramazanlar, Allah'a emanet ol.
Maşallah @Salim eline saglık satan arkadaşları pişman ediyorsun sattıkların elin dokununca yeni gibi oluyor araç
@Salim hemen girişmişsin islere Gülücük kendi temizligini kendin yapmak gibisi yok Gülücük masallah.
@Salim eline sağlık. Ön koltukları sökecek olursan burdanda paylaşmayı unutmamanı rica edeceğim Gülücük uygulamaların kılavuz olur. Sağlıkla kullanın...
(05-05-2019, Saat: 20:31)nitro37 demiş ki: [ -> ]Saim eline sağlık Araba kendine gelmis resmen. Sen onu her şeyi ile pırıl pırıl yaparsın . Ankara'ya geldiğinde de geri kalanı burda hallederiz.
Evet abi bende öyle düşünüyorum.
(05-05-2019, Saat: 21:11)Sakin demiş ki: [ -> ]Tekrar hayırlı olsun Salim kardeşim, maşallah gıpta ettim arabana gösterdiğin ilgi ve emeğe, Allah emeklerinin karşılığını fazlasıyla versin, hayırlı ramazanlar, Allah'a emanet ol.
Sağolun hocam tesekkürler.
(05-05-2019, Saat: 23:27)Samet demiş ki: [ -> ]@Salim eline sağlık. Ön koltukları sökecek olursan burdanda paylaşmayı unutmamanı rica edeceğim Gülücük uygulamaların kılavuz olur. Sağlıkla kullanın...
Valla ne yalan söyliyim sökmeye niyetim vardı ama cok yorulmustum ,erindim, sökersem burada paylaşırım Gülücük
Eline sağlık @Salim
Ne güzel özenle temizlik - bakım yapıyorsun. Hayran kaldım. sattığın aracıda bu şekilde titizlikle temizlemiştin.
Senden araba almak lazım 
Güle güle iyi günlerde kullan.
(06-05-2019, Saat: 07:39)Praxis demiş ki: [ -> ]Eline sağlık @Salim
Ne güzel özenle temizlik - bakım yapıyorsun. Hayran kaldım. sattığın aracıda bu şekilde titizlikle temizlemiştin.
Senden araba almak lazım 
Güle güle iyi günlerde kullan
Teşekkürler abla inan uzun süre binecekmisim gibi yapıyorum herseyini,bunuda o şekilde düşünüyorum artık buna bincem doya doya Gülücük
Sayfa: 1 2 3