STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Subaru Secondary Air Pump
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2 3 4 5
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır fırsat bulamadığım sekonder hava pompası tamirini yaptırdım. Yeni konu açmamın nedeni sadece sekonder pompa ile ilgili olduğundan. Bağlı olduğu hava valfleri ile ilgili yeni bir şey yapmadım.

Pompa yapısı basit ve sade. Bu pompanın bozulması hava valflerinin açık kalması ile zamanla geriye buhar ve su kaçması nedeniyle oluyor bilindiği üzere.
Uzun zaman önce pompayı söküp bagaja atmıştım. Hatta bobinajcıya yaptırdıktan sonra da bekledi. Fan kısmı kapağa sürttüğü için fanın burcunu biraz çakıp sıkıştırmışlar. Bende çektirme benzeri bir alet ile fanı öne alarak ortaladım ve gövde ile kapağa değmeyecek şekilde ayarladım. Aslında fanın arkasında bulunan rulman biraz paslıydı ama o kadarı ile uğraşmadım. Rulmana wd40 sıkıp bıraktım. Tekrar problem olursa komple dağıtıp rulmanları değiştirmeyi düşünüyorum.
Eve geldikten sonra bir adaptör yardımı ile çalıştırıp denedim. Müsait bir zaman da kapağı sıvı conta ile kapatıp yerine takacağım.

[Resim: NnO0O5.jpg]

Eline sağlık bu konudan muzdarip olanlar için güzel bir paylaşım olmuş Salih. Teşekkürler
Aslında baştan itibaren söküp anlatım yapmam gerekirdi ama hep acele ile olduğu için yapamadım. Pompayı söktüm aylarca bagajda gezdi. Sonra bobinajcıda bekledi sonra aldım yine bekledi derken şimdi çalıştığını görünce acele ile karanlıkta çektim videoyu.
Mukemmel bir anlatim olmus.sokumunde zaten bisey yoktur.guzel ve aciklayici olmus
Bu pompanın benzer olanlarını bulup konusunu açmıştım geçen sene aslında hepsinin işlevi aynı ve en çok problem yaşayanlar Subarular sonra Mercedes’ler de gözlemledim. Opelde Vw de BMW de de var ama kimse sıkıntı yaşamıyor bizde de 2010 sonrası Araçlarda sorun yok. Bu parçanın muadiliyle daha ucuza çözümüne bakmak daha isabetli olacak diye düşünüyorum. Ayrıca o valflerr tamir edilmezse tekrar buhar ve toz dolup çamur oluşma ihtimali halen var. Bu arada eline sağlık.
Evet Özgür abi bunu konuşmuştuk daha önce. Başka ucuz yollu bir pompa alıp takmayı da düşündüm ama bu sefer de pompayı yerine oturtmak için ek aparat vs bir şey gerekir diye yanaşmadım. Bağlı olduğu hava valfleri şu an için sorun vermiyor. Pompayı takmadan önce onları da temizlemeyi düşünüyorum. Bobinaj tamiri için de herhangi bir ücret vermedim açıkçası. Sadece iki tane bakır tel tamir edildi. Fan kısmını ben iş yerinde ayarladım. Söküp takma da bana ait zaten Gülücük Şimdilik ücretsiz hallettim Gülücük
Hayırlı akşamlar
Seconder hava pompasını temizlemek için sökmüştüm. Zaten çalışmıyordu. Yılların pası kiri kilitlemiş. Temizlemesi uzun sürecek. Sadece pompanın takıldığı hortumu kapatıp aracımı kullanabilir miyim?
(06-03-2019, Saat: 17:58)madanadam demiş ki: [ -> ]Hayırlı akşamlar
Seconder hava pompasını temizlemek için sökmüştüm. Zaten çalışmıyordu. Yılların pası kiri kilitlemiş. Temizlemesi uzun sürecek. Sadece pompanın takıldığı hortumu kapatıp aracımı kullanabilir miyim?g

Tabiki o şekilde kullanabilirsiniz. Sadece arıza lambanız yanar Gülücük
Benim sekonder pompanın rulmanları zorladı galiba ki pompanın sigortası atmıştı ama sorun bu değil.

Dün face de bilinen subaru gurubunda yine subaru camiasının tanıdığı yedek parçacı Serkan MARANGOZ arkadaşımızın, sekonder pompa ile ilgili bir yorumunu okudum. Yorum aşağıda ki şekilde..

"Araç yavaşlama durumlarında çalışır (Sekonder Pompa) motor fakir karışımlarda fazla havaya ihtiyaç duyar. Öyle olunca da ikincil yani seconder pompa devreye girer. Yani aslında siz şu an aracınızda bu pompayı çalışır duruma getirip taktıktan sonra ciddi çekiş farkı göreceksiniz. Kimi insanın dediği gibi ilk çalıştırmada motor ısınıncaya kadar sonra bi görevi yok yorumuna inanmayın."

Bu parça başımın belası olmaya devam ederken bir yandan da kafam karıştı...
(08-03-2019, Saat: 17:08)Salih demiş ki: [ -> ]Benim sekonder pompanın rulmanları zorladı galiba ki pompanın sigortası atmıştı ama sorun bu değil.

Dün face de bilinen subaru gurubunda yine subaru camiasının tanıdığı yedek parçacı Serkan MARANGOZ arkadaşımızın, sekonder pompa ile ilgili bir yorumunu okudum. Yorum aşağıda ki şekilde..

"Araç yavaşlama durumlarında çalışır (Sekonder Pompa) motor fakir karışımlarda fazla havaya ihtiyaç duyar. Öyle olunca da ikincil yani seconder pompa devreye girer. Yani aslında siz şu an aracınızda bu pompayı çalışır duruma getirip taktıktan sonra ciddi çekiş farkı göreceksiniz. Kimi insanın dediği gibi ilk çalıştırmada motor ısınıncaya kadar sonra bi görevi yok yorumuna inanmayın."

Bu parça başımın belası olmaya devam ederken bir yandan da kafam karıştı...

Sekonder hava enjeksiyonu egzoz emisyonlarını düşürmek için kullanılır ve hava egzoz manifolduna gönderilir.
Fakir karışım, ideal yanma için gereken havadan daha fazla hava olması durumudur. Motor fakir karışımda neden fazla havaya ihtiyaç duyar? Egzoz manifolduna gönderilen havanın motora nasıl bir faydası olabilir? Bence mantıklı bi' yorum değil ve birçok yerde sistemin sadece ilk çalıştırmada bir süre çalıştığı belirtiliyor.
Araçtaki sorun tam olarak ne?
Sayfa: 1 2 3 4 5