STF - SUBARU TÜRKİYE FORUM

Tam Versiyon: Subaru Forester 2.5 XT Kısa Kar Sürüşü
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Arkadaşlar geçtiğimiz hafta sonu cumartesi tek başıma Spil dağına, pazar günü İzmir Offroad kulubü ile yaklaşık 70 araç Nif dağına kar sürüşüne çıktık. Şunu öğrendim ki araçlarımız kış lastiğiyle kar sürüşünde olağanüstü performans sergiliyor Gülücük
MT ve AT lastikler karda gerek tırmanma gerekse iniş olarak çok çok zayıf kalıyormuş onu gördük.
Ayrıca Hold moduna değineceğim. Sertleşmiş buz-kar karışımında tırmanırken dur kalkta patinaja düşmemesi için Hold modunu açmıştım ve o şekilde bıraktım. Daha sonra derin karda eğlenirken gazı ne kadar köklesem de  aracın bir türlü yeterince devirlenmediğini gördüm. Jeton ne yazık ki bayağı sonradan düştü Büyük Gülücük Holdu kapatınca araç tüm gücünü tekerlere göndermeye başladı Gülücük  epeyce zorlu yerlerde denedik fakat araç üstündeki aksiyon kamerası yamulduğu için havayı çekmişiz aksiyonlu yerlerde :( şimdi Ankaralılar için rutin olan fakat bizim ilk kez tattığımız kar sürüşüne ait iki videoyu koyayım Gülücük  

Bu da hol modun açık olup aracın gaz yemeyen hali Büyük Gülücük

Yanına biraz daha İzmirli alsaydın, Ankaralılar bile şok oluyor bizim arabaların yaptıklarını görünce Büyük Gülücük

Şimdi senin de her haftasonu canın kara gitmek isteyecek, hapı yuttun valla Gülücük
Güzel video olmuş Volkan Gülücük hold tuşunu Ankaralılar bilir. Dik rampalar buzlu zeminler hold gidilir burada. Vitesi 2. Vitesden başlatır buda anı ivmelenmeyi engeller araç patinaja düşmez.
Nasıl karda gitmek zevklimi ?
@serkankucuk offroadcular bile imrenerek baktı subilere, canavar gibi gidiyor dediler. Bi kulüp başkanı geldi bizi organizasyonlara katılmaya davet etti filan Büyük Gülücük Büyük Gülücük
@nitro37 Abi inanılmaz zevkliymiş. Eşim de kulandı derin karda, çok keyif aldı Gülücük Bozulmamış derin kara girmek, yanlamak filan harika Gülücük Bu arada ezilmiş sert karda yolun sağı solu da uçurum değilken 50 km civarı hızlarda arabayı kaydırıp, hafif virajlara kayarak girmeyi denedim, neredeyse hiç kaymadı araba Büyük Gülücük Büyük Gülücük Büyük Gülücük
@kmvolkan yaz basinda aracin defransiyel yaglarini kontrol et. ozellikle arka defransiyeli. rengi kararmissa, degisimini yap.
@sarpworks neden böyle bir şey söyledin? Arazi kullanımı sebebiyle mi? 30 k oldu yağ değişimi ama değişmesi gerekiyorsa değişiriz Gülücük
(10-01-2019, Saat: 17:04)kmvolkan demiş ki: [ -> ]@serkankucuk offroadcular bile imrenerek baktı subilere, canavar gibi gidiyor dediler. Bi kulüp başkanı geldi bizi organizasyonlara katılmaya davet etti filan Büyük Gülücük Büyük Gülücük
@nitro37     Abi inanılmaz zevkliymiş. Eşim de kulandı derin karda, çok keyif aldı Gülücük Bozulmamış derin kara girmek, yanlamak filan harika Gülücük Bu arada ezilmiş sert karda yolun sağı solu da uçurum değilken 50 km civarı hızlarda arabayı kaydırıp, hafif virajlara kayarak girmeyi denedim, neredeyse hiç kaymadı araba Büyük Gülücük Büyük Gülücük Büyük Gülücük

Subaruyu karda kaydırmak mesele zaten. Kaydırmaya uğraşıyoruz kaymiyor Melet
(10-01-2019, Saat: 17:29)kmvolkan demiş ki: [ -> ]@sarpworks neden böyle bir şey söyledin? Arazi kullanımı sebebiyle mi? 30 k oldu yağ değişimi ama değişmesi gerekiyorsa değişiriz Gülücük

sizleri dusundugum icin soyledim. :Gülücük

Yasadigim yerde kis kosullari agir. kar sezonu basladiginda bazen her hafta karli kosullarda arac surme durumumuz oluyor. ister istemez patinajlar oluyor. sebebini tam olarak bilmiyorum fakat subarular basta olmak uzere AWD araclarda arka defransiyel one nazaran daha cok isinip, yagi karartiyor. amerikada 30bin mil(~50.000km) de mutlaka degisim oneriliyor. Fakat karli ortamlarda surulen veya patinaja maruz kalinan durumlarda yagin daha erken degisimi gerektirebiliyor.

benim legacy ile deneyimim sonucunda, her kis sonunda arka defransiyel yagini degistiriyordum. her 2.kis sonunda ise on tarafi degistiriyordum. degisimlerde gordugum kadariyla arka defransiyel yagi koyu renk cikiyordu.

Eger defransiyel yagi pahali degilse ve sizin de elinizden geliyorsa, duzenli olarak degistirmeniz yarariniza olacaktir. degisim icin bilgileri zamaninda forumda paylasmistim.

Nostalji tazeleyelim. @nitro37

Güzel video elinize sağlık
Gülücük
Sayfa: 1 2