Arkadaşlar babamın 2001 Primera aracında silecek zamanlaması ile ilgili bir sorun var. Normalde kolu bir kez yukarı kaldırıp bırakınca tek sefer siler. Bir tık aşağı alınca seçilen kademeye göre örneğin 3 veya 5 saniyede bir gibi siler. Bir tık daha aşağısı sürekli ve bir tık daha aşağısı hızlı ve sürekli. Sürekli çalışma kısmında bir problem yok ama zaman ayarlı ve manuel tek sefer silmede ortada kalıyor silecek. Aşağıdaki video da göstermeye çalıştım. Zaman ayarlayan bir röle den olabilir diye düşünüyorum. Eğer öyle ise röle nin nerede ve hangisi olduğunu nasıl bulabilirim? Fikirlerinizi bekliyorum. Sanayide silecek motoru demiş biri ama motorla alakalı olsa hiç çalışmaz öyle değil mi?
Normalde çalışırken sileceklerde sorun yoksa sıkıntısız çalışıyorsa sorun roleden yada kolun kendisinden kaynaklanıyor olabilir. Kol elektrik akımını kesik kesik gönderiyor bence. Kolu sokebilirsen söküp bir bak temizliğini yapıp geri tak. Önce bunu bir dene Salih
Kol kısmını sökmeye cesaretim yok açıkçası. Şöför tarafında ki sikecek direğe kadar çıkıp çarpıyormuş ve babam bir yere ayarlatmış. Aklıma mekanik kısmı zorlayıp bozdu mu acaba diye geliyor.
İlk muhtemel sebep Kömürü bitmeye başlamıştır muhtemele kol enerji iletimi saglıyor motorun gücü yetmiyor
zamanlama rolesi gibi duruyo.
Tahminim kolda problem yok silecek motorunda elektrik kesintisi var. Röle de araca özel olabilir üniversal röle uymaz gibi şahsi fikrim.
(10-12-2018, Saat: 00:43)Cherkess demiş ki: [ -> ]Tahminim kolda problem yok silecek motorunda elektrik kesintisi var. Röle de araca özel olabilir üniversal röle uymaz gibi şahsi fikrim.
Evet abi. Zamanlama kaymış ama arada ki hareket zamanları yine sileceği açıp kapama yapamayacak kadar kısa. Ve bunu düzenli yapıyor bozuk olsa bile. @
Gürbenç Recep abinin paylaştığı videoda ki dişli kısmın belli bir bölgesi sıyırdı diye düşünüyorum..