aranıza yeni katıldım tüm eski usta üyelere selam olsun
halihazırda megane2 hb 1.4 16v kullanıcısıyım
yakın zamanda aracımı değiştirmeyi düşünüyorum
üzerine çok fazla katacak bütçem yok ancak subaru istiyorum
hatta bu aracımı almadan önce gene subaruya niyetlenmiştim
milletin sözüne uyup 2. eli zayıf diye almamıştım
ama gel gör ki bu aracımı 5 yıldır kullanıyorum
çok şükür satma ihtiyacı da çıkmadı
keşke o zamanlar subaru alsaydım hiç olmazsa şu ana kadar daha kaliteli araca binmiş olurdum
neyse ilanları gezerken şu
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o...669/detay/
ilana rastladım hasar kayıtlı diyor buna rağmen alınıp kullanılır mı sizce
şimdiden teşekkürler
Hoşgeldiniz öncelikle baktıgınız araç performans bakımından çok beklentiniz olmasın eski aracınıza göre güvenlik konfor ve donanım olarak iyidir arac sahibi iyi anlatmış sagolsun fiyatta makul illaki bu araç derseniz bilindik bi subaru ustasına iyice baktırmak lazım neyi var neyi yok türkiyede pert kayıtlı aracı sonradan satmak biraz zor bence illaki bi gün satacaksız. O paralara eski kasa düzgün Forester alın keyfine bakın bence
Sasede sorun varsa kullanirken olmasada satarken epeyce zorlanirsiniz. Uzunca bir donem maddi sıkıntınız olmayacaksa ve araç da mekaniksel anlamda temiz ise tabiki alinabilir. Ama tr sartlarinda yarini gormek bile zorken bu karari almak biraz riskli kanımca
cevaplar için teşekkür ederim
@
Gürbenç performans anlamında çok beklentim yok zaten
mevcut aracımı da ağırlıklı sakaryada şehir içinde senede 2-3 defa istanbula yolculuk senede 1 defa da tatil maksatlı ege veya akdeniz bölgesine giderken kullanıyorum.
yıllık 10 bin km civarı yol yapıyorum ama gene de tasarruflu olmasını istiyorum
bahsettiğiniz aracı (forrester) pek tanımıyorum vede hakkında bilgim de yok
bildiğiniz ilan paylaşırsanız sevinirim
@
nitro37 dediğiniz gibi hasarlı araç satmak gerçekten zor ama alırken ucuz alınırsa satarkende ucuz verileceği için hele uzun süre kullandıktan sonra sıkıntı çıkmayabilir
ne yazık ki kazalı aracı satmak sadece ülkemizde sıkıntı yoksa yurtdışında araç adam gibi tamir edildiyse bakmaz kimse kazsı varmı yokmu diye
bu hasar kayıt-kaza olayını bizim galericiler araçların fiyatını kırmak için çıkardı vede ne yazık ki herkese virüs gibi yayıldı
(02-11-2018, Saat: 14:08)yogun54 demiş ki: [ -> ]cevaplar için teşekkür ederim
@Gürbenç performans anlamında çok beklentim yok zaten
mevcut aracımı da ağırlıklı sakaryada şehir içinde senede 2-3 defa istanbula yolculuk senede 1 defa da tatil maksatlı ege veya akdeniz bölgesine giderken kullanıyorum.
@nitro37 dediğiniz gibi hasarlı araç satmak gerçekten zor ama alırken ucuz alınırsa satarkende ucuz verileceği için hele uzun süre kullandıktan sonra sıkıntı çıkmayabilir
ne yazık ki kazalı aracı satmak sadece ülkemizde sıkıntı yoksa yurtdışında araç adam gibi tamir edildiyse bakmaz kimse kazsı varmı yokmu diye
bu hasar kayıt-kaza olayını bizim galericiler araçların fiyatını kırmak için çıkardı vede ne yazık ki herkese virüs gibi yayıldı
Haklisin ama benim dikkatini çektiğim yer hasar kaydi değil sasedeki işlem. Hasar kayitli araba tabiki alinir satilir ama konu subaru olunca hem hasar kaydi hemde sasedeki islem zaten az ve titiz olan subaru alıcısıni arabadan soğutur. Sasesinde ve direklerinde işlemi olmayan abartılmış hasar kayitli olanlar ile gercekten agir hasarli olan ve sase direklerde duzeltme yapilmis olanlari birbirinden ayirmak gerekiyor diye düşünüyorum.
(02-11-2018, Saat: 14:08)yogun54 demiş ki: [ -> ]cevaplar için teşekkür ederim
@Gürbenç performans anlamında çok beklentim yok zaten
@nitro37 dediğiniz gibi hasarlı araç satmak gerçekten zor ama alırken ucuz alınırsa satarkende ucuz verileceği için hele uzun süre kullandıktan sonra sıkıntı çıkmayabilir
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-a...3398/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-a...5156/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-a...9089/detay
kasa itibari ile bu her türlü beklentine karşılık verirler güvenlik ve konforda cabası
tavsiyem bu zamana kadar subaruya binmediysen bulaşma bagımlılık yapar insana bu araçlar başka arabayada binemezsin sonra

illa arba dersen
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o...7474/detay
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Ben bahsettiğiniz aracı 2.5 sene Adapazarı'nda kullandım. Belki denk gelmişsinizdir. Subaru işletme maliyetleri yüksek bir araçtır. Özellikle Sakarya da usta konusunda sıkıntı yaşarsınız. Anladığını söyleyen ustalara inanır işlem yaptırırsanız para harcar fakat sorunu çözemezsiniz Ben 2.5 yıl boyunca Kocaeli yetkili servisi kullandım. Fiyatları sanayi ile servis arası. Aracımda oluşan sorunlarda bana çok yardımcı oldular. Aracı alırken bunu da göz önünde bulundurun. Subaru alıyorsanız LPG olmasın. Olacaksa da subaruya LPG takabilen yerlerde siz taktırın. Bu çok önemli. Almayı düşündüğünüz 1.5 motor torku düşük 4 çeker bir araç ve 1500 kg bir araç için oldukça yetersiz. Kullandıkça rahatsız oluyorsunuz. Ayrıca LPG veya benzinli diğer marka araçlara göre 6-10 Kr arası km de kullanımınıza göre daha fazla yakıt tüketimi olur. Her nekadar bu tarz sıkıntılar olsa da Subaru kullanan bir daha başka markaya binsede ilk fırsatta geri dönmeye çalışır.
cevaplar için teşekkür ediyorum
özellikle hemşehrim @
Sermis sakaryada bu işi bilen usta yoksa hiç yanaşmamak lazım
ustalarla zaten başım dertte yıllardır aracımı götürdüğüm renocu arkadaş son gittiğimde 35 liraya hallolacak arızayı 350 liraya mal etti sorun çözülmedi sonra başka yerde 35 liraya yaptırdım
her ne kadar subaru ya hayran olsamda bu durumda sanırım uzak durup araç değiştirme aşamasında daha yaygın olan araçlara yönelmeyi tercih edeceğim gibi görünüyor
Sakarya İstanbul’a uzak sayılmaz.Sürekli sorun yaşayacak değilsiniz.Gerektiğinde gidilir.Deneyimlemek istiyorsanız bilinen sorunsuz araç alarak deneyin bence.Olmadı satarsınız.Ben sattım ve gözüm başka aracı görmüyor.Şartlar oluşunca ilk fırsatta yine subaru almayı düşünüyorum.