Geçenlerde video izlerken denk gelmişti. Adam Subarusunun dampwalf yada blow off bağlantı noktasına kör conta koyarak dampwalf/blowoff a giden hava akışını kesiyor ve çoğumuzun hoşuna giden videodaki o güzel ses çıkıyor. Youtubeda bununla ilgili pek çok video var. biraz araştırdım bunun turbo üzerinde ne gibi olumsuz etkisi olur diye ama pek net bir bilgiye ulaşamadım. bazılarına göre gazdan ayak çekilince içerideki basınç turboya geri döndüğü için turbo yavaşlıyor ama zarar vermiyor.kimisi ise zarar verebileceği kanısında. Mantık diyorki turbo çok yüksek devirlerde dönüyor basınç geri dönerse turbo büyük zarar görebilir. Ama nedir bu işin aslı astarı var mı bilen tecrübe eden?
Blow yok mu sende, bosver oynama xt ile artık

Adem orninal dawn valfe giden boruyu tıkıyorsun ve boylece hatta kalan hava çıkacak yer bulamiyor. Geriye dönüp hava filtresinden cikiyor. Ortayada at kisnemesi gibi guzel bir ses çıkıyor. Fakkkaaaatttttt

bu islem turbo pervanelerini ters yonde aniden döndürme kuvvwtine neden oluyor. Buda turbo sagligi icin zararli. Ben yaptim nissanda ama iki ay sonra iptal ettim.
@
Salim Blow var ama flutter sesi daha güzel geliyor bana

Evet hava geri dönüyor ama çoğu kişi zararlı değil ters döndürmüyor sadece yavaşlatıyor biraz diyor. @
nitro37 Mehmet abi 2 ay içerisinde herhangi kötü bir izlenim yaşadın mı?
Yasadim turbom ses yapmaya basladi. Tabi bu aracin turbo bari ilede ilişkili. Yani 1.2 bar basan bir araca bu sistemi uygularsan 2 ay gider, 0.7 bar basan bir arabaya uygularsan 8 ay gibi.
Geri donduremez zaten sıkışan havanin buna gucu yetmez. Ama geriye dogru dondurme kuvvwti uygular. Buda turbonun milinde balansa sebep olur zamanla
O zaman güzel bir ses olarak hafızamızda kalsın

gc8de denemiştim boşta gaz verince stop etmişti